Vaak kom je de afkorting IVS tegen bij de specificaties van camera’s of recorders. We hebben hieronder globaal uiteen gezet wat dat nu eigenlijk is:

IVS staat voor Intelligent Video Surveillance, en het verwijst naar geavanceerde functies die beschikbaar zijn op IP-camera’s voor geavanceerde videoanalyse en detectie van bepaalde gebeurtenissen of situaties. Met IVS kunnen gebruikers hun beveiligingssysteem efficiënter maken en gemakkelijker toegang krijgen tot informatie die nodig is om beslissingen te nemen.

Er zijn verschillende soorten IVS-functies die beschikbaar zijn op IP-camera’s. Hier zijn enkele voorbeelden:

Bewegingsdetectie: Met bewegingsdetectie kunnen gebruikers de camera zo instellen dat hij alleen opneemt wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Dit bespaart opslagruimte en maakt het gemakkelijker om belangrijke gebeurtenissen te vinden.

Intrusiedetectie: Met intrusiedetectie kan de camera bepalen wanneer iemand een bepaald gebied binnengaat en kan vervolgens actie ondernemen, zoals het verzenden van een waarschuwing of het activeren van een alarm.

Geluidsdetectie: Sommige camera’s zijn uitgerust met microfoons en kunnen worden gebruikt om bepaalde geluiden te detecteren, zoals het breken van glas of het afgaan van een alarm.

Gezichtsherkenning: Met gezichtsherkenning kunnen camera’s gezichten detecteren en herkennen, wat kan worden gebruikt voor toegangscontrole en andere toepassingen.

Objectdetectie: Objectdetectie kan worden gebruikt om specifieke objecten te detecteren en te volgen, zoals auto’s, vrachtwagens of personen.

Heat mapping: Heat mapping kan worden gebruikt om de beweging van mensen en objecten te volgen en te analyseren, en kan helpen bij het verbeteren van de lay-out van de ruimte of het identificeren van gebieden met hoge verkeersdichtheid.

Deze IVS-functies zijn slechts enkele voorbeelden van wat er beschikbaar is op IP-camera’s. Andere functies zijn bijvoorbeeld cameradetectie, virtuele lijnoverschrijding, richtingsdetectie en gezichtsherkenning.

Het gebruik van IVS-functies op IP-camera’s biedt verschillende voordelen, waaronder een betere beveiliging, meer efficiëntie en kostenbesparing. IVS-functies zorgen ervoor dat alleen belangrijke gebeurtenissen worden vastgelegd, wat de hoeveelheid opgeslagen gegevens vermindert en de kosten van opslagruimte verlaagt. Daarnaast kunnen deze functies helpen bij het identificeren van potentiële bedreigingen voordat ze zich voordoen, wat leidt tot een snellere reactie en betere beveiliging.

Kortom, IVS-functies bieden geavanceerde functies voor IP-camera’s, waarmee gebruikers efficiënter en effectiever hun beveiligingssysteem kunnen beheren. Met de juiste configuratie van deze functies kunnen gebruikers proactief handelen en bedreigingen identificeren voordat ze zich voordoen.