Recorders

Analoge en HD-CVI camera’s worden meestal aangesloten op een DVR (Digitale Video Recorder). Deze is voorzien van 4, 8, 16 of zelfs 32 ingangen. Beeld wordt opgeslagen op een ingebouwde harddisk. Meestal is de recorder zo in te stellen dat alleen wordt opgenomen bij beweging.  Bij veel DVR’s bestaat er ook de mogelijkheid om IP netwerkcamera’s aan te sluiten zodat ook nieuwere camera’s op een ouder systeem kunnen worden gebruikt. (XVR) Een recorder is voorzien van een netwerkaansluiting zodat de beelden d.m.v. een app op de mobiele telefoon kunnen worden bekeken.

IP-camera’s worden aangesloten op een NVR (Netwerk Video Recorder). Dit kan vaak bekabeld op een aansluiting die ook tegelijkertijd de voeding verzorgd voor de aangesloten camera’s (PoE). Zo’n recorder kan ook de op het netwerk aangesloten camera’s herkennen mits de camera’s ondersteuning hebben voor het ONVIF-protocol. Dit is een wereldwijde standaard voor onderlinge samenwerking van videoproducten via een netwerk.

XVR en NVR zijn beide veelgebruikte termen in de wereld van beveiligingscamera’s. Het belangrijkste verschil tussen XVR en NVR-systemen is hoe ze video opnemen en opslaan.

Een XVR-systeem is een hybride videosysteem dat zowel analoge als IP-camera’s ondersteunt. XVR staat voor eXtended Video Recorder en is ontworpen om de nieuwste technologie te ondersteunen en tegelijkertijd compatibel te blijven met oudere analoge camera’s. Met een XVR-systeem kan de gebruiker live beelden bekijken en opnemen van zowel analoge als IP-camera’s in één systeem. Dit kan voordelig zijn voor gebruikers die nog steeds analoge camera’s hebben, maar willen upgraden naar IP-camera’s in de toekomst.

Een NVR-systeem is een opnameapparaat dat specifiek is ontworpen voor IP-camera’s. NVR staat voor Network Video Recorder en biedt veel meer functionaliteit en opname-opties dan XVR. Een NVR-systeem maakt gebruik van een netwerk om verbinding te maken met IP-camera’s en de video-opname en opslag te beheren. NVR-systemen bieden vaak meer geavanceerde functies zoals bewegingsdetectie, notificaties, beeldanalyse, en het bekijken van de beelden op afstand via internet. NVR-systemen zijn over het algemeen ook duurder dan XVR-systemen.

Het belangrijkste voordeel van een XVR-systeem is de flexibiliteit en compatibiliteit met verschillende soorten camera’s. Als u al analoge camera’s heeft, kunt u deze integreren met een XVR-systeem en later overstappen op IP-camera’s als u dat wilt. XVR-systemen zijn meestal ook goedkoper dan NVR-systemen.

Het belangrijkste voordeel van een NVR-systeem is de geavanceerde functionaliteit en mogelijkheden voor beveiliging. Het biedt meer geavanceerde functies zoals bewegingsdetectie en beeldanalyse. NVR-systemen kunnen ook op afstand worden beheerd en bekeken, waardoor het gemakkelijk is om uw beveiliging te monitoren, zelfs wanneer u niet op locatie bent.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen XVR- en NVR-systemen is de manier waarop ze video opnemen en opslaan. XVR-systemen zijn flexibeler en compatibeler met verschillende soorten camera’s, terwijl NVR-systemen geavanceerdere beveiligingsfuncties bieden en specifiek zijn ontworpen voor IP-camera’s. De keuze tussen XVR en NVR hangt af van uw specifieke behoeften en budget.